leuke dingen...

Uplift

Kinderopvang de Giraf is bij de Rabobank in de prijzen gevallen. 

Knutselidee

Knutselen, met je vingers in de verf. Een kwast met een klodder verf volgen over het papier. Hoeveel stickers kun je plakken op 1 A4-tje? Het is allemaal razend interessant en voor mij als gastouder is het een ontzettend leuke activiteit om met de kinderen te ondernemen. We zullen hier dan ook vaak tekenen, plakken, kleuren, dingen zoeken in huis of in de natuur om te knutselen.

Verven met je voeten. Leg een rol behang buiten in de tuin. Zet daarnaast een paar borden met op elk bord één kleur verf, sokken en schoenen uit, lekker met je voeten in de verf en lopen en springen op het papier. Uiteraard is het ook leuk nog even door het zand en dan door de verf te gaan. Hoe zien je geverfde voeten er dan uit?!

Zo maak je een krokodil

Neem een eierdoos van 10 eieren. Zorg dat de doos leeg is. Doe hetzelfde met een doos van 6 eieren.
De doos van 6 eieren mag aan de binnenkant rood geschilderd worden. Beide dozen mogen aan de buitenkant krokodillengroen geschilderd worden. Niet de lange en korte doos aan elkaar op de korte kant. In de roodgeschilderde bek maak je witte tanden van wit papier. Plak deze in de bek. Bevestig 2 oogjes aan de bovenkant van de kleinste eierdoos en klaar is de krokodil!

Kleurplaat

Klik op de kleurplaat voor een grote versie om deze af te drukken.

De Giraf